Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fler bussar till Storvik

HOFORS Hofors kommun satsar på ytterligare två bussar på sträckan Torsåker - Storvik. Det ger främst elever till gymnasiet bättre förbindelse till Sandviken.

Annons
Från de boende i Torsåker finns önskemål om fler bussturer. Därför vill kommunen nu utöka antalet turer till Torsåker med en tur morgon och kväll. Dessutom ska två bussar från Hofors gå vidare till Storvik.
För gymnasieeleverna som vill åka vidare från Hofors med linje 46 till kommunens södra delar finns i dag ett problem. Den placeringen som Resecentrum fått i Sandviken gör att bussturen tar längre tid. I dag kan inte buss 46 därför vänta in resenärerna på linje 41 och samtidigt klara sin tur för att ge anslutning av resenärer på nästa buss på linje 41.
- Det här är ett problem som vill att X-trafik ska beakta i kommande tidtabeller, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt.
Den lokala trafiken i Hofors utökas också för att ge de mindre barnen möjlighet åka buss mellan Värnaskolorna och Petreskolan.
Flextrafiken beställs i samma omfattning som tidigare. Det är trafik som erbjuds kommuninvånare som bor längs en väg utan linjetrafik. Turen är öppen för alla och går två gånger i veckan. Handlingsturerna som går i södra kommundelen fram till TorCenter i Torsåker blir kvar. En tur som har glesbygdsstöd från länsstyrelsen.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons