Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Föräldrar polisanmäler Hoforslärare

Två föräldrar har polisanmält en lärare i Hofors. I det ena fallet för frihetsberövande och i det andra fallet för misshandel.

Läraren kommer inte att hålla i lektioner för de klasser som är berörda men är kvar i tjänst på skolan.

Annons

I går kväll hade en grupp föräldrar möte med skolchefen i Hofors kommun, Agneta Dahlqvist. GD mötte ett tiotal föräldrar efter mötet.

– Många av oss här har pratat med både den nuvarande och tidigare rektorn om just den här läraren otaliga gånger. Allt utöver det normala ska anmälas till skolchefen. Men skolchefen har inte hört talas om problemen med den här läraren under sina sex år. Är det här normalt kanske? säger en av föräldrarna till GD.

De två polisanmälningar som gjordes i går gäller en händelse i måndags där en lärare ska ha låst in barn i ett rum. En av föräldrarna gjorde en polisanmälan för misshandel.

– Min dotter kom hem med rivmärken och blåmärken. Hon kommer inte att sätta sin fot på den där skolan så länge den här läraren finns kvar, säger föräldern.

Flera andra föräldrar säger att de håller samma linje och väljer att låta barnen vara hemma.

– Det här borde inte ha hänt. Rektorn har inte skött sitt jobb, säger en av föräldrarna.

Rektorn vill inte kommentera uppgiften om inlåsning.

– Läraren har fått redogöra skriftligt och muntligt för vad som hände och nu är det en utredning som tar vid, säger rektorn.

En förälder läser upp den e-post som rektorn skickat till målsmännen för barnen i de berörda klasserna. Övriga närvarande föräldrar intygar att även de fått det. Där framgår att de två berörda klasserna inte kommer att ha den polisanmälda läraren utan en annan under en tid framöver. Men den berörda läraren är kvar i tjänst på skolan och har övriga klasser i sitt ämne.

GD har sökt skolchefen Agneta Dahlqvist och ordföranden för barn- och utbildningsnämnden i Hofors för kommentar, men har inte fått något svar ännu.

Mer läsning

Annons