Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här är bilden som tog Hoforsfotografen till medalj i Porträtt-SM

/
  • Här är bilden som fick bronsmedalj i Porträtt-SM.
  • Fotografen Ann-Sofie Åberg har haft firman Favoritfoto i två år.

För bara två år sedan startade Ann-Sofie Åberg från Hofors sin firma Favoritfoto. Nyligen ställde hon för första gången upp i SM i porträttfotografering – och vann en bronsmedalj på kuppen.

Annons

Helgen 12-13 september deltog Ann-Sofie Åberg från Hofors i sin första fotografitävling – och vann bronsmedalj och ett hedersomnämnande.

– Det känns jätteroligt, som att få bekräftelse på att det är fler som tycker att det jag gör är bra, säger Ann-Sofie Åberg.

Kategorin hon vann pris i var "Nyfödda". Hennes bild är ett svartvitt, kontrastrikt fotografi av ett spädbarn med svart bakgrund och föräldrarnas båda händer som inramning.

Hon fotar mest porträtt i hemmastudion i Hofors: oftast gravida, nyfödda och barn, ibland även bröllop. Att fota barn kan ibland vara en utmaning – men Ann-Sofie tror att hennes erfarenhet av att arbeta som fritidspedagog gör det lättare. Att få personen som fotas att slappna av är ett av de viktigaste momenten som fotograf, berättar hon.

– Det spelar ingen roll hur dyr utrustning du har, om du inte kan få personen du jobbar med att slappna av blir det ingen bra bild, säger hon.

Tävlingar lär det bli fler av framöver.

– Nästa år ska jag vara med igen! Då kommer jag att förbereda mig bättre och ta bilder enbart till tävlingen, säger Ann-Sofie Åberg.

Mer läsning

Annons