Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här finns nya jobb, Hoforsbor

HOFORS Företaget Resultat contact center i Hofors nyanställer mellan 30 och 40 personer.
Men företaget har svårt att rekrytera personal från den egna orten.

Annons
Det råder en febril aktivitet i Resultats lokaler på Skolgatan i Hofors. Där jobbar 270 heltids- och timanställda med att sälja bland annat telefoni och el åt kunder som Telia, Comhem och Vattenfall.
Sedan starten 1996 har företaget mångdubblat sin omsättning, för att förra året hamna på 140 miljoner kronor. Bara senaste året har ungefär hundra nya personer fått jobb på Resultat i Hofors.

Nu vill företaget utvidga sina lokaler och anställa ännu fler. Totalt i landet tillkommer 100 tjänster, varav 30 till 40 i Hofors. Orsaken är något som kallas för triple play.
- Det är telefoni, bredband och teve genom ett och samma hål i väggen, förklarar företagets vd Peter Öster. Efterfrågan på triple play ökar enormt nu och därför nyanställer vi.
Men företaget har hittills haft svårt att finna personal på den egna orten. Därför har man anställt personal som pendlar från bland annat Gävle och Falun.
- Målsättningen är förstås att rekrytera personal från Hofors, men det är helt enkelt för få som söker, säger platschefen Patrik Uggla.

Kommunalrådet Marie-Louise Dangardt ser positivt på de nya arbetstillfällena, men är medveten om problemet med personalrekryteringen.
Hon tror att det beror på två saker:
1. Gammal brukskultur.
- Traditionen är att man ska jobba på verket och bli skitig, säger hon.
2. För få vet vad Resultat egentligen sysslar med.
- Man tror kanske att de säljer tvättmedel eller något sådant. Där har vi från kommunens sida ett ansvar att informera skolungdomar om vad företaget faktiskt gör. Resultat skapar bra och varaktiga arbetstillfällen för både män och kvinnor, säger Marie-Loise Dangardt.
Hon tror dock att gamla mönster och villfarelser är på väg att luckras upp. När folk märker att det går bra för Resultat kanske de vågar söka sig dit, menar hon.
- De märker att företaget är stabilt. Det går att få jobb och bli kvar där. Det kan nog locka fler Hoforsbor, säger hon.

Maria Carlsson
026-15 96 23
maria.carlsson@gd.se

Mer läsning

Annons