Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen spikade igen

/
  • Huset stod tomt och blev ett tillhåll för ungdomar. Kommunen spikade då igen dörr och fönster på ett säkert sätt.

Den fastighet som Sainabou Keita äger i Torsåker fick förfalla och utgjorde en fara för dem som olovande besökte huset. Till sist tröttnade kommunen och spikade igen fönster och dörrar. Nu vill kommunen få betalt för arbetet.

Annons

Under flera år fick den fastighet på Forsvägen i Torsåker som Sainabou Keita äger förfalla. Huset stod tomt och blev ett tillhåll för traktens ungdomar. Tomten växte igen och en brunn på tomten utgjorde en veritabel dödsfälla. 2007 försökte kommunen få henne att åtgärda bristerna så att de som utan lov var i huset inte skulle komma till skada. Det skulle samtidigt inte gå att på ett enkelt sätt bereda sig tillträde. Hon spikade provisoriskt igen fönster och dörrar. Men det hjälpte föga då ungdomarna snabbt rev bort hindren.

Till sist valde kommunen att själv åtgärda bristerna genom att spika igen fönster och dörr på ett säkert sätt. Kostnaden för åtgärden blev drygt 41 000 kronor. Pengar som kommunen sedan har försökt att få Sainabou Keita att betala. Hon har konsekvent nekat, då hon anser att hennes åtgärder varit tillräckliga.

– Sedan kan jag inte ta ansvar för att ungdomarna var där, det måste vara en fråga för föräldrarna och kommunen, säger hon.

Själv har hon tidvis varit utomlands, men hon uppger att hon vill börja renovera huset kanske redan till våren. Då Sainabou Keita vägrat att betala räkningen för kommunens åtgärder har kommunen stämt henne.

Häromdagen hölls tingsrättsförhandlingarna och domen faller den 22 december.

– Men jag kommer inte att betala, det har jag bestämt, säger hon.

Mer läsning

Annons