Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lidl öppnar butik i Hofors

/

Under våren planerar livsmedelskedjan Lidl att starta bygget av en butik i Hofors.

– Det är bra att det börjar hända saker, säger kommunens näringslivschef Nils Lindqvist.

Annons

2008 köpte Lidl två tomter vid den östra in- och utfarten till Hofors, med avsikten att etablera en butik. Men efter att två fastigheter rivits hände inte så mycket mer. Lågkonjunkturen kom emellan.

Men tomterna har hela tiden funnits kvar i Lidls ägo och nu tycks det vara dags att förverkliga planerna på en butik.

Från Lidl har det än så länge bara kommit sparsamt med information men i ett mejl till GD skriver livsmedelskedjan: ”Vi har för avsikt att påbörja bygget av butiken under våren. Det är dock för tidigt att kommunicera ett öppningsdatum.”

Företaget berättar också att man räknar med att anställa ett tiotal personer.

För kommunens näringslivschef Nils Lindqvist är det ett efterlängtade besked.

– Det var kul för mig att höra. Jag brukar säga att lyftkranar och byggen alltid är en signal om att det är något på gång, säger han.

En butik vid rondellen där Faluvägen/riks-80, Torsåkersvägen och Storgatan möts innebär att ytterligare ett stopp finns att göra för förbipasserande.

– Det är positivt om vi kan få bättre grepp om genomfartstrafiken. Sedan kan det vara bra för befolkningen i Hofors att utbudet blir större, säger Nils Lindqvist, som dock samtidigt konstaterar att konkurrenssituationen för befintliga livsmedelsbutiker hårdnar.

– Men det är marknadskrafterna som ska råda. Finns det någon som vill etablera sig i Hofors så är det i grunden positivt, säger han.

Mer läsning

Annons