Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt S-möte om vindkraften

/
  • Frågan om den planerade vindkraftparken

Oppositionen ville säga nej till vindkraftparken söder om Hofors redan på kommunstyrelsens sammanträde på måndagen men majoriteten såg till att ärendet bordlades.
Socialdemokraterna vill återigen fråga sina medlemmar vad de tycker.

Annons

Frågan gäller om Hofors kommun ska utnyttja sitt veto och säga nej till vindkraftparken "Tjärnäs" söder om Hofors, eller om man ska låta Eon bygga. Först tydde allt på ett nej till projektet, oppositionen och majoriteten var överens, men efter att Eon ändrat i sin ansökan till länsstyrelsen och nästan halverat antalet vindkraftverk till 15 har läget blivit ett annat.

Socialdemokraterna ville inte ta något beslut alls i kommunstyrelsen på måndagen utan bordlägga ärendet, vilket också var vad som skedde.

– Eftersom det kommit in ny, viktig information så vill vi hantera det här på ett klokt sätt. Vi har frågat våra medlemmar tidigare och det tänker vi göra igen, säger kommunalrådet Marie-Louise Dangardt, S.

Socialdemokraterna har kallat till ett nytt medlemsmöte den 11 maj och därefter ska kommunstyrelsen ta beslut på ett extrainsatt sammanträde den 18 maj. Samma dag tar sedan kommunfullmäktige det avgörande beslutet i frågan.

Oppositionen ville säga nej till vindkraftparken redan på måndagens sammanträde.

– Vi har resonerat kring det här inom Folkpartiet och vi tycker att även med det nya förslaget så skulle det påverka för mycket, säger Hans Backman, FP, och nämner bland annat Gästrikeleden, ridskolans verksamhet och jaktklubbens "bästa jaktmarker".

Mer läsning

Annons