Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Politiker mot företagare i sumobrottning årets nyhet

HOFORS Det stora dragplåstret på Bessemerfesten i Hofors 30 maj till 1 juni blir sumobrottningen mellan politiker och företagare.

Annons
- Det kan bli en mycket häftig tillställning, säger Lennart Sköld. ordförande i Hofors AIF, som i går svarar för arrangemanget tillsammans med handlarna, Folkets park och Entré Hofors.
Åtta politiker, där alla partier finns representerade bildar en pool, medan företagarna med åtta personer bildar den andra poolen.
Redan nu är det klart att kd: s starke man Ingemar Kalén ställer upp. Annars är startfältet hemligt, men ett tips är att Pelle Tjerneld och Lennart Ellström ser till att politikerna håller vikten.
För första gången kommer festligheterna att vara i dagarna tre. Det blir ett 40-tal knallar, fyrhjulsracing på stora parkeringsplatsen, Bessemerstjärnorna och barnens egen söndag med bland annat godisregn.
- Det passade perfekt i och med att 200 fyrhjulingar är på träff i Hofors och nu blir det uppvisning både på industriområdet Böle och i centrum, förklarar Lennart Sköld.
Hofors-marschen ska genomföras och den traditionella bingoturen runt Hammardammen lockar med extra priser.
Under lördagen ska också Borlänges skolors blåsorkester marschera genom centrala Hofors och sedan avsluta med en konsert vid Folkets park.
- De är riktigt duktiga, förklarar Lennart Sköld.

Mer läsning

Annons