Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

S lovar ta bort delade turer

Socialdemokraterna i Hofors har släppt sitt valmanifest och där finns bland annat satsningar på fritids, på rätt till heltid och på att få bort delade turer inom omsorgen.

Annons

I S-manifestet finns många lösa formuleringar om att Hofors ska vara "en bra kommun att åldras i", att det ska finnas "tillgång till god hälso- och sjukvård" och att skolan ska ge "kunskaper för ett framtida arbetsliv".

Men det går också att finna några skarpa förslag. GD har tidigare rapporterat om att Socialdemokraterna motionerat om rätt till heltid för kommunanställda. Nu lovar man också att de delade turerna ska försvinna.

– Det där hänger ihop med rätt till heltid. Många som jobbar deltid får de här delade turerna och finns det människor som har delade turer men inte vill ha det så måste vi hitta en lösning, säger Daniel Johansson, S-ordförande i Hofors.

Partiet vill också ha en satsning på bättre kollektivtrafik till Dalarna.

– Vi har lika långt till Borlänge som vi har till Gävle och lika långt till Falun som vi har till Sandviken. Men om Hoforsborna ska kunna arbeta och studera i Dalarna så måste kollektivtrafiken dit bli bättre, säger Daniel Johansson.

I valmanifestet utlovas också satsningar på bland annat fritids, på fortsatt utveckling av IT i skolan och på avlastning för anhöriga.

Men enligt Daniel Johansson är det "jätteviktigt" att det blir rött styre även i landstinget och riksdagen för att den lokala S-politiken ska gå att genomföra.

Betyder det att den som röstar på S i kommunvalet riskerar att få se er bryta era löften om det blir fortsatt borgerlig regering?

– SR har gjort en granskning som visade att vi levt upp till våra vallöften, trots borgerlig regering. Men det kommer att bli tuffare med en regering som sätter skattesänkningar och privatiseringar före satsningar på välfärden.

Mer läsning

Annons