Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utställning ger katastrofhjälp

/
  • Lars Sjöblom, Veroniqa Perzon, Carina Bodström och Christina Johansson har alla skänkt konstverk till lotteriet som ordnas av Hoforsaktionen för Sydostasien. Målet är att samla in pengar till återuppbyggnaden efter flodvågskatastrofen. Tavlorna hänger på Hofors bibliotek och lotter finns att köpa på samma ställe bland annat. Foto. Gun Wigh

HOFORS På måndagen öppnade en utställning med verk av 17 lokala konstnärer från Torsåker och Hofors på Galleri boken på Hofors bibliotek.

Annons
Det är en annorlunda utställning så till vida att alla tavlor är skänkta av konstnärerna som priser i ett stort lotteri. Behållningen av lotteriet går till återuppbyggnaden av katastrofområdena i Sydostasien.
Redan den 3 januari träffades idégivarna till lotteriet. De bildade "Hoforsaktionen för Sydostasien" och därefter har de träffats varannan vecka hela våren.
- Vi koncentrerade oss på att hjälpa längre fram, säger Elisabeth Brenander, en av de aktiva i gruppen.
Intresset för att hjälpa efter katastrofen har dalat. Det fattas pengar till återuppbyggnaden. Därför tycker aktionsgruppen att utställningen och lotteriet ligger rätt i tiden.
Varenda konstnär som blev tillfrågad ställde upp, vilket verkligen har glatt alla som jobbat hårt i gruppen.
Lottförsäljningen är redan i full gång. 2 000 lotter á 20 kronor ska säljas och man har planerat att hålla på under maj månad. Sedan blir det en auktion av insamlade saker under Bessemerfesten i slutet av maj.
I "Hoforsaktionen för Sydostasien" ingår Röda korset, Rädda barnen, Lutherhjälpen, Lions, Rotary, SPF och PRO.

Lotta Hildingson
026-159621
lotta.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons