Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kungabesöket: Vimmel från Ockelbo

/
  • Kyrkis sjöng om kor med horn i pannan och fick barnen med sig i danslekarna.
  • Dagen till ära hade Nalle Puh klätts i kunglig glans.
  • Kyrkis proffsiga sångledare lekte flugor med förskolebarnen.
  • Wij trädgårdsmästare Frida Mörnerud med sambon Pär Erlandsson och barnen Leon och Inez kopplade av under kastanjeträdet. Ingen hade kommit för kungens skull. Frida jobbade.– Jag är här på inskolning, sa Pär.
  • Annakarin Modin och Tobias Wassberg väntade länge i köksträdgården på kungaparet. Båda hade Ovansjös folkdräkt på sig och kom passande nog från Kungsgården. Annakarin träffade kungen för fyra år sedan på en fest för kungliga klubbar och vet att kungen har humor. Tobias hade lagt ner många timmars arbete på en blombukett i lackad metall som han gärna ville överräcka till kungen.– Han är värd det. Kungen har fått väl mycket kritik och man har gjort narr av honom ibland. Han behöver något positivt.
  • Tobias Wassberg från Kungsgården i Ovansjödräkt hade slöjdat en vacker blombukett i metall som han ville överräcka till kungen.
  • Gertrud Krantz, Marit Sjöström, Anna Jonsson och Mona Ekberg var på bra humör och skojade friskt. De försåg sig med pannkakor från Rask-Annas i väntan på kungen. – Jag är här för att lyssna på spelmännen, berättade Gertrud.Marit har sett kungen förut men ville ställa upp när det ordnas något. Mona såg fram emot att få se drottningen som hon inte sett live förut.
  • Kommunstyrelsens ordförande i Ockelbo, Magnus Jonsson, passade på att förse sig med en macka som Ockelbo ost och Mattes bröd bjöd på.– Vi har haft kommunstyrelse här, berättade Magnus Jonsson som lite senare skulle hälsa kungaparet välkomna till kommunen.
  • Smultron & sång fick förskolebarnen att trivas med sånger om Ockelbo och solsken.

En del hade kommit till Wij trädgårdar för att se kungen. Andra var där på inskolning och så var det någon som inte hade en aning om vad som skulle hända.

Annons

Allt var i alla fall så där lagom för att det skulle bli en trevlig eftermiddag. Det var lagom mycket folk så alla kunde se kungaparet utan att trängas. Det var precis lagom varmt så ingen behövde frysa och ingen behövde dåna av värmeslag. Dessutom var det lagom mycket gratismat. Alla verkade trivas alldeles utomordentligt i grönskan även om kungaparet blev lite försenade men när de kom fick en spontana applåder av den nöjda publikskaran.

Mer läsning

Annons