Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ockelbos sista skoaffär till salu

/

Ockelbo kan mista sin enda skoaffär när mannen bakom Lindwalls Skor, Lars Lindwall, trappar ner.
– Jag hoppas verkligen att någon kan ta över, säger han.

Annons

Lindwalls Skor har varit i familjen Lindwalls ägo i 80 år. 1934 startade Lars Lindwalls far Alf Lindwall skomakeri i en fastighet på Norra Åsgatan, ungefär där Kuxa-Grillen ligger i dag. Efter en tid började man även sälja skor och sedan cirka 35 år huserar verksamheten på Norra Åsgatan 2.

I dag är Lindwalls Skor Ockelbos äldsta affär. Men Lars Lindwall närmar sig 70 år och siktar på pension och med anledning av det ligger rörelsen sedan några dagar ute till försäljning.

Ett inte helt lätt beslut för Lars Lindwall, som stått bakom butikens disk i 50 år – men ändå logiskt.

– Jag kan ju inte hålla på hur länge som helst och det har väl vuxit fram de senaste åren att jag måste göra något åt det här, säger han.

Lars Lindwall har en dotter som jobbat i butiken i fem år men hon utbildar sig just nu till förskollärare på Högskolan i Gävle. En försäljning var därmed det enda kvarvarande alternativet. Nu återstår att se om någon vill ta över.

– Det skulle vara kul om det kom någon som ville fortsätta. Servicen på byn börjar ju försvinna här, säger han.

Ett tag fanns tre skoaffärer i Ockelbo tätort men sedan Oscaria och Ockelbo Skoaffär fallit ifrån har Lindwalls skor ensamt ansvarat för den delen av samhällsservicen.

Lars Lindwall tror i alla fall att det finns goda möjligheter att driva rörelsen vidare för den som är beredd att jobba hårt. Själv har han jobbat sex dagar i veckan, 50 veckor om året, berättar han.

– Det går ju inte bara att ha folk anställda utan man får ju jobba själv.

Mer läsning

Annons