Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Se lite glad ut då,Staffan

/
  • Ockelbos kommunalård Staffan Nordqvist lovar bättre ekonomi i Ockelbo kommande år.

OCKELBO Efter ett par riktigt svaga år ska Ockelbo få en bättre ekonomi nästa år. Den ljusa bilden målade kommunalrådet Staffan Nordqvist när kommunfullmäktige skulle ta kommunens budget för 2005. Beslutet blev också en oförändrad skatt kommande år.

Annons
Förra året hann kommunfullmäktige i Ockelbo knappt anta budget innan det var dags för kraftiga revideringar. Sammanlagt tvingades nämnderna banta bort 4,7 miljoner kronor. Budget för kommande år ska inte riskera några kraftiga ändringar utan den ekonomiska målsättning som finns kan uppfyllas.
Owe Hellberg, v, gav en något annan bild. Vänsterpartiet vill ha en skattehöjning med 65 öre för 2005.
Det ger nödvändiga resurser till en rad saker som flera av vänsterpartisterna lyfte fram. Hit hör att komma i fatt med eftersatt fastighetsunderhåll, satsningar inom barnomsorgen och mer pengar till bygg- och miljönämnden.
- Vi tror inte på centerns och socialdemokraternas stora överskott utan håller fast vid vårt förslag och hittills har vi alltid haft rätt, framhöll han, när han blickade tillbaka på vänsterns tidigare krav.

Marianne Molnå, v, som sitter i socialnämnden framhöll också behovet av förstärkningar då verksamheten inte klarar sina mål.
- KomRevs genomgång visar på stora brister och man klarar inte jobbet som myndighet, poängterade hon.

Miljöpartiets Maria Aspers ställde sig bakom budgetförslaget då hon inte kunde ställa upp på en skattehöjning om den inte var helt nödvändig.
- Vi brukar backa upp vänstern av två skäl, vi vill inte försämra servicegraden och inte lämna en skuld till kommande generationer men så blir det inte med budgetförslaget påpekade hon när hon bytte sida.

Moderaterna i Ockelbo väljer nu liksom tidigare att helt ställa sig utanför budgetförslaget. de anser att de inte kunnat delta i arbetet och att lita på socialdemokraterna innebär en för stor risk. Båda ledamöterna la därför ner sina röster vid omröstningen.
med bred majoritet antogs budgetförslaget där en enig vänster reserverade sig.

Ulf Granström
026 - 15 96 23
ulf.granstrom@gd.se

Mer läsning

Annons