Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

90 miljoner satsas på Sandbacka Park

SANDVIKEN -Beslutsunderlaget säger inte sanningen!
Olov Göransson, fp, och hans oppositionskamrater fick inte gehör för sin egen granskning av Sandbacka Park etapp fem. I går fattade kommunfullmäktige beslut om 90-miljonersinvesteringen.

Annons
Som Gefle Dagblad berättat tidigare har en grupp politiker från m och fp gjort en egen prognos över hur lönsamt projektet Sandbacka Park etapp fem blir för Sandviken. De har använt siffror de fått från kommunens tekniske chef Nils Nordenskiöld. Men de fick inte mycket förståelse för sina siffror hos socialdemokrater, centerpartister, kristdemokrater och miljöpartister i går. Tillsammans röstade de fyra partierna igenom beslutet att satsa 90 miljoner kronor på att bygga ytterligare 8200 kvadratmeter kontorslokaler för "industriell IT" vid Sandbacka Park.
- Var och en får anta de kalkylförutsättningar de själva vill. Jag förstod inte Carlborgs siffror och hur han kunde få dem så oerhört negativa, sa kommunalrådet Stefan Hedin efter att moderaten Carl-Gustaf Carlborg föredragit oppositionens kalkyl.

- Det som skiljer oss åt är hur vi använder ingående överskott. Antingen betalar vi av det med skattepengar, eller så lägger vi det på ingående kostnader nästa år. Det finns bara de två alternativen, konstaterade Carlborg.
Enligt hans sätt att räkna blir Sandbacka Park aldrig lönsamt. Däremot kan det skapa arbetstillfällen som i sin tur skapar skatteintäkter. På det sättet att räkna kommer dock lönsamheten tidigast efter år 2017.
Nils-Gunnar Kempe, fp, ifrågasatte varför det skiljer tio miljoner kronor mellan kalkylen i kommunstyrelsens beslutsunderlag och de siffror som tekniske chefen har lämnat.

- Här är det så oerhört bråttom för de här tio EU-miljonerna och så är det samma summa som skiljer mellan uppgiftslämnarna, säger han och fortsätter:
- Det blir mina barn och barnbarn som kommer att få bära de här skulderna. Och det skrämmer mig.
Mötesprotokollet justerades omedelbart och skickas till länsstyrelsen i dag. Se separat artikel.
Vänsterpartiet reserverade sig mot beslutet tillsammans med fp och m.

Magnus Lundquist
026-159624
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons