Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Advokat: orättvisa rättegångar

Antingen frikänna kvinnan för mordet på Ingemar Wallin eller ge henne en ny rättegång i hovrätten – det är advokatens uppmaning till Högsta domstolen.

Annons

Den 42-åriga kvinna som i tings- och hovrätt har dömts för mordet på Ingemar Wallin sitter just nu på häktet i Österåker.
Dömd till 14 års fängelse. Hon hävdar fortfarande att hennes dödliga knivvåld mot sin nyblivna sambo var självförsvar – och nu har hennes advokat, Slobodan Jovicic, överklagat domen till Högsta domstolen.
Han menar att rättegångarna har stridit mot Europakonventionen kring mänskliga rättigheter då de varit orättvisa. Enligt advokaten har domstolarna inte tagit hänsyn till kvinnans psykiatriska problematik under prövningarna. Eftersom diagnosen hans klient bär på gör att hon återger händelser på ”ostrukturerat” vis, och har svårt att hålla sig till ämnet, så begärde försvaret att ta om eller lägga till förhör med henne.
Domstolarna sa nej.
Istället har den morddömda kvinnans svävande, virriga uppgifter minskat hennes trovärdighet.
I första hand vill Slobodan Jovicic att Högsta domstolen frikänner hans klient för mord och att hon slipper betala skadeståndet, sammanlagt cirka 135 000 kronor, till Ingemar Wallins döttrar.
I andra hand yrkar advokaten på att hovrättens prövning görs om. Och i alla fall på att fängelsestraffet blir kortare och skadeståndet minskas.
Det var under natten till midsommar förra året som kvinnan fattade tag om en filékniv och gick till attack mot Ingemar Wallin då han låg i soffan. Hon kapade hans halspulsåder, en pulsåder i armen och gav upprepade hugg i bröstet. Ingenmar Wallin hade dessutom en rad avvärjningsskador och andra knivskador på sin kropp.
Han blev 49 år.

Mer läsning

Annons