Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anlagd brand hotade garage

/
  • Edvard Grufman tror att det är ungdomar som roat sig med att tända på i sophuset. Området har tidigare haft problem då ungdomar eldat i trappuppgångarna. Foto: AnnaKarin Björnström

SANDVIKEN En brand i ett miljöhus på Barrsätragatan hotade två garagelängor tidigt i går morse.
Branden antas vara anlagd och under gårdagen undersöktes miljöhuset av polisens tekniker.

Annons
Larmet om en brand i ett miljöhus i korsningen Barrsätragatan och Seegatan kom vid halvfyratiden på tisdags morgonen.
Då brann det kraftigt inne i huset och den ena dörren stod öppen med krossad ruta. Troligen har förövaren först krossat rutan till dörren för att komma åt att låsa upp och tända på i någon av de avfallsbehållare som finns inne i huset.
Spåren visar att det främst brunnit på den ena sidan, men tack vare att väggarna är plåtklädda invändigt hann aldrig elden få fäste i träväggen.
Risken var stor att branden skulle sprida sig till garagelängan bara en halvmeter från miljöhuset och räddningstjänsten som snabbt var på plats kunde förhindra en storbrand. Branden rubriceras som mordbrand eftersom det var så stor risk för spridning till gargagelängorna.
Edvard Grufman som bor i området tror att det är ungdomar som varit i farten. Området har tidigare haft stora problem med ungdomar som eldat i trappuppgångarna och gjort sabotage.
- De har skruvat ut glödlamporna och krossat dem, säger han.
Han påpekar att det tidigare har brunnit i ett sophus i närheten.

Mer läsning

Annons