Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anne satsar på saluhall

/
  • Nils-Erik Dilén ska hjälpa Anne Johanssons företag Bondenära med att sälja lokalproducerade livsmedel  i en saluhall – kanske mitt i centrala Gävle.

Ekologisk äppelmust, hemlagad ostkaka och hängmörat nötkött från närområdet.

Det är exempel på livsmedel som Anne Johansson säljer genom sitt företag Bondenära i Storvik.

Nu expanderar hon med franchisetagare, utökad näthandel och en saluhall.

Annons

Anne Johansson startade Bondenära för fyra år sedan, då i en liten skala i Dalarna och med kontor i Storvik.

Men konceptet att sälja lokalt producerad och ekologisk mat via internet visade sig snabbt vara lyckat, och företaget växte till både Gästrikland och Hälsingland.

Idén går ut på att helt enkelt åka ut till bönderna, hämta livsmedlen, paketera dem och leverera dem direkt till kundernas dörrar.

– Sedan Konsum Gävleborg kom in i bilden förra året och började beställa av oss till butikerna så har det blivit en otrolig skjuts framåt, säger Anne Johansson.

Nu expanderar företaget till Värmland, tar in franchisetagare och satsar på en saluhall.

– I början skötte jag allt själv, men nu har det blivit för stort och jag behöver hjälp, säger Anne Johansson.

Årsundabon Mikael Dilén och hans far Nils-Erik Dilén har slutit ett samarbetsavtal med Bondenära om att starta och driva en saluhall som säljer företagets produkter. Det är ännu inte bestämt var saluhallen ska ligga, men tanken är att den ska öppna i november.

– Jag tror på idén att den ska ligga en liten bit utanför Gävle och Sandviken eftersom det är viktigt att få den rätta landsbygdskänslan. Samtidigt vore det otroligt trevligt med en saluhall mitt i centrala Gävle, säger Mikael Dilén.

Saluhallen kommer förutom att sälja varor från närområdets lantbrukare att tillverka egna produkter som korv, rostbiff och potatissallad.

– Och vi kommer att hjälpa till att förädla och stycka kött som säljs via internet och i Konsumbutikerna, säger Mikael Dilén.

Maria Larsson och Peter Bergström går in som så kallade franchisetagare i Dalarna respektive Gästrikland. Franchise är en affärsmodell där ett varumärke kan användas av en oberoende näringsidkare mot en avgift. De ska hjälpa till med det praktiska arbetet som att ta kontakter med nya producenter och göra i ordning varor.

– När Anne frågade om jag ville gå in så nappade jag direkt. Jag har själv haft problem med övervikt och min familj med allergier av olika slag och jag vet vilka underverk naturliga livsmedel utan tillsatser kan göra, säger Peter Bergström.

Inför storsatsningen har Anne Johansson även haft hjälp av Hoforsföretaget Svensk webbhandel för att bygga ut och förbättra hemsidan.

” I början skötte jag allt själv, men nu har det blivit för stort och jag behöver hjälp.”

Anne Johansson

Mer läsning

Annons