Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Antikrundan till Högbo bruk

/

Har du någon gammal byrå eller tavla hemma i gömmorna? Då är det dags att plocka fram dem nu.
I sommar kommer nämligen Antikrundan till Sandviken.
– Vi ser fram emot det här arrangemanget, man blir lite stolt när de väljer ens egen arbetsplats, säger Arne Anderstedt, vd för Högbo bruk.

Annons

Nyheten att det folkkära programmet gör ett stopp i Sandviken i sommar publicerades på Högbo bruks hemsida under onsdagen.

Körerna brukar vanligtvis ringla långa när värderarna gör sina nedslag på olika orter i Sverige. Många vill veta bakgrunden kring sina föremål och få gissa hur mycket de är värda.

Nu kommer alltså chansen till Sandviken. I augusti drar Antikrundan ut på sin vanliga sommarturné och den 26 augusti från klockan 12 till klockan 18 står Högbo bruk på schemat. Då finns Knut Knutsson, Anne Lundberg och programmets alla andra personligheter på plats för att titta på gästrikarnas föremål.

– Vi ser fram emot det här arrangemanget, man blir lite stolt när de väljer ens egen arbetsplats, säger Arne Anderstedt.

Han säger att ett team från SVT var i Högbo för några veckor sedan och inspekterade. När de sex orter som Antikrundan sedan ska besöka, avslöjades så var Högbo en av dem.

– Det är oerhört positivt. Det är något vi pratat om förr, att det vore roligt att ha hit Antikrundan, ännu roligare är det nu, att det är de som har uppmärksammat oss.

Betydelsen av att det folkkära programmet spelas in i Sandviken är ännu svår att överblicka, menar Arne Anderstedt. Men att det kommer ge positiva effekter tvivlar han inte på.

– Det är det tv-program som har flest tittare, det kanske är svårt för oss att förstår den marknadsföringsbetydelsen. Men vi hoppas på att det blir många bilder härifrån, det ser man från andra program. Och att det ska locka folk att komma hit.

Mer läsning

Annons