Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Avtal tecknat för chaufförerna

Hofors Flytt och Städ och Transportarbetareförbundet tecknande i går kväll ett kollektivavtal. Det innebär en löneförhöjning med 6 000 kronor i månaden för de två chaufförerna.

Annons

16 000 kronor i månaden. Så mycket tjänade de två chaufförer som kör ut mat till skolor och äldreboenden innan kollektivavtalet tecknades.

Nu har de en grundlön på 21 896 kronor plus en premie och det innebär strax över 22 000 kronor.

Niclas Sandström, ombudsman på Transportarbetareförbundet, kallade företaget Hofors Flytt & Städ, HFS, för att teckna ett kollektivavtal för de anställda. Men det drog ut på tiden och det fanns en risk att företaget skulle sättas i blockad.

I går kom dock parterna överens.

– Efter mycket om och men har vi nu tecknat ett kollektivavtal. Nu hoppas jag att det blir någon slags ordning. Jag tror att han som äger företaget kände sig lite pressad, säger Niclas Sandström.

Chaufförerna arbetar inte heltid året runt, eftersom under till exempel sommarlov, jullov och sportlov levereras ingen mat till skolorna.

Det betyder att de anställda troligen får gå ner på halvtid och en ytterligare chaufför ska anställas för att täcka upp under helgerna, när maten ska köras ut till äldreboenden.

– Jag har inte gjort fel, det handlar om dålig information om arbetstider, säger Ioan Paris, som äger HFS.

Det var förra året som det upphandlades om transporten av mat till skolor och äldreboenden. Uppdraget är värt två miljoner kronor per år. Detta gäller under en treårsperiod.

Mer läsning

Annons