Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bomben var ett par skor

Bombhotet mot postkontoret i Sandviken visade vara ett paket med ett par skor. En 31-årig man togs in för förhör men släpptes under natten efter att ha nekat till brott. Mannen är fortfarande misstänkt för olaga hot.

Annons

Det var strax efter fyra på onsdagseftermiddagen som den 31-årige sandviksbon klev in på postkontoret i Sandviken med ett paket. Mannen hade blivit upprörd när han ombads att fylla i namn och adress. Den anställde på postkontoret tyckte att hon hörde något som lät som en sms-signal inifrån paketet.

När hon tittade upp på mannen sa han att paketet innehöll en bomb, sedan slog han ut med armarna och sa "poff". Den anställde larmade då sin chef som larmade polisen. Platsen spärrades av, postkontoret utrymdes och en bombgrupp från Stockholm kallades in.

Senare på kvällen hittades mannen i centrala Sandviken och han hämtades in till förhör. Under natten kunde bombgruppen konstatera att paketet inte innehöll några sprängämnen, men däremot ett par skor. Mannen, som inte är tidigare känd av polisen, släpptes senare på natten fri, fortfarande misstänkt för att ha hotat personal på postkontoret.

- Ja, han blev frigiven i natt efter någon timmes förhör. Han nekar till brott så då kan det bli ord mot ord. Kan tänka mig att det blir svårt att styrka brottet men vi får se vad åklagaren kommer fram till, säger Börje Hjelm, förundersökningsledare vid polisen i Sandviken.

Mer läsning

Annons