Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Chef anklagas för bisyssla

/

I ett anonymt brev till Sandvikenhus anklagas fastighetschefen Anders Ellström för att ha bisysslor. Brevskrivaren menar att han vid sidan av sin kommunala tjänst aktivt arbetar för det privata fastighetsbolaget Real Option i Sverige AB.

Annons

Anders Ellström har tidigare varit delägare i det privata bolaget innan han tog anställning inom Sandvikenhus. När han klev åt sidan i samband med att han anställdes inom det kommunala fastighetsbolaget tog hans fru över engagemanget.

Anklagelserna som riktats mot fastighetschefen är ingenting som Sandvikenhus styrelseordförande, Håkan Bengtsson, tar på allvar. Men han väljer ändå att ta upp det på bolagets kommande styrelsemöte.

– Det är insinuant och lögnaktigt, som jag kan se det. Men jag ska ta upp brevet på nästa styrelsemöte.

Han säger att brevet är lögnaktigt. Han kan bland annat konstatera det eftersom att han själv hängs ut med att han skulle ha utnyttjat bolagets resurser för privata ändamål.

– Det står att jag skulle ha lånat en av Sandvikenhus bilar för att hjälpa någon med en flytt, men det stämmer absolut inte. Jag har aldrig lånat någon bil.

Håkan Bengtsson vill inte kommentera om han har pratat med Anders Ellström om brevet, men säger att det inte finns någon förtroendekris för fastighetschefen.

– Vi har hundraprocentigt förtroende för Anders Ellström. Vi gick igenom hans tidigare åtaganden inför hans tillträde och det var avslutat. Allt var i sin ordning.

Brevet kommer att tas upp på Sandvikenhus sammanträde i nästa vecka.

GD har sökt Anders Ellström för en kommentar.

Mer läsning

Annons