Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Duns öppnar lokal förening i Sandviken

En lokal Duns-förening har nyss öppnat i Sandviken och vänder sig till människor med neurologiska sjukdomar upp till 35 år.
– Det är svårt att nå ut till ungdomar, de brukar stänga av och inte vilja ta kontakt, säger Therese Henriksson, vice ordförande i den lokala föreningen.

Annons

För ungefär två veckor sedan öppnades Duns-föreningen i Sandviken. Duns står för De unga neurologiskt funktionshindrade i Sverige, och föreningens främsta syfte är att stödja ungdomar med neurologiska sjukdomar så att de inte känner sig ensamma.

– Jag vet själv hur det var i den åldern, man ville inte ta kontakt med andra, säger Therese Henriksson, som själv har MS.

Den nyöppnade föreningen har hittills fyra medlemmar, men räknar med att få många aktiva medlemmar till våren då den planerar att åka på läger. I föreningen kommer man bland annat att göra utflykter, till exempel till Furuvik, och ha kill- och tjejkvällar.

De kommer att anpassa aktiviteterna efter vilka medlemmar de får. Therese Henriksson nämner en camping i Sjösunda som är speciellt anpassad till handikappade.

– Vi har inte riktigt hunnit startat än eftersom vi nyss har öppnat, men vi har väldigt många idéer och planer, säger hon.

Än har de ingen egen lokal utan träffas på olika platser beroende på vilken aktivitet de ska utöva.

Duns är en ungdomsorganisation inom NHR, Neurologiskt handikappades riksförbund, och har medlemmar över hela landet.

Elisabeth Hasselgren

Praoelev

Mer läsning

Annons