Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fyra åtalas för rå misshandel

SANDVIKEN Nu åtalas fyra män som misstänks brutalt ha misshandlat en 27-årig sandviksbo utanför krogen Underbar i Sandviken i mars. Tre av de åtalade tillhör det kriminella mc-gänget X-team, anhängare till Solidos.

Annons
De fyra ska ha slagit, sparkat, hoppat och stampat på hans kropp, ansikte och huvud.
Allt skedde strax efter midnatt, natten mellan den 21 och 22 mars utanför nattklubben Underbar - nuvarande Kharma Lounge - i Sandviken.
27-åringen blev illa tilltygad, framförallt i ansiktet. Hans näsben och överkäke bröts och han fick brott i pannans bihålor. I hans käke var man tvungen att operera in en titanplatta för att hålla den på plats.

Gärningsmännen var flera och dessutom visade de särskild råhet och hänsynslöshet genom att forsätta att slå på mannen även när han låg på marken. Därför åtalas de fyra för grov misshandel.
Tre av männen som nu åtalas är medlemmar i det så kallade X-team, en grupp som stöder Solidos MC. De tre sitter redan i fängelse och avtjänar straff för olika brott. Det rör sig om en 19-åring, en 20-åring och en 27-årig man. Den fjärde misstänkte är en 22-åring från Sandviken.
- Det går att styrka att de fyra deltagit i misshandeln av killen, säger åklagaren Micael Dahlberg.
Anledningen till att åtalet dröjt nästan ett halvår är att många personer är inblandade, enligt åklagaren.

Utredningen av misshandeln blev klar i juni, men åtalet har alltså dröjt ytterligare några månader.
- Det är jättesvårt att utreda när många är inblandade i en misshandel. Men det var rätt mycket folk ute runt på platsen och vi har kunnat höra många vittnen, säger Dahlberg.
En av männen åtalas nu även för grovt olaga hot.
- Han säger att han inte varit i Sandviken den kvällen. Men vi har en person som ska ha varit skyldig den misstänkte pengar och som hotats i samband med återbetalningskrav. Det har skett ansikte mot ansikte vid tio-tiden just den här kvällen, säger Dahlberg.
De fyra männen nekar samtliga till att de är skyldiga till brott.

Mer läsning

Annons