Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hotade Roslund fortsätter kräva SEAB på handlingar

Trots hoten har Tomas Roslund inte lagt ned sitt arbete. Under våren har han utövat påtryckningar för att få kommunen att lämna ut handlingarna kring arbetet med att städa upp inom SEAB. Men det har varit svårt, menar han.

Annons

– Jag har jagat kommunledningen och SEAB under våren. Jag är inte klar innan jag har fått se att alla felen är tillrättade.

Tillförordnad vd för Sandviken energi, Ann-Katrin Sundelius lovade också i våras att alla felaktigheter skulle redovisas och gamla problem skulle städas undan innan den nye vd:n tillträdde i juni, men så har det inte blivit.

– Det är mycket roligare att lägga energi på att se framåt än det som har varit. Men på det här sättet går vi framåt och får ett avslut på det som har varit. Det mår alla bra och vi ska göra rätt, det är en självklarhet, säger Niklas Reinikainen.

Det Sandviken energi har rättat till är bland annat före detta vd och styrelseordförande har fått betala tillbaka cirka 60 000 kronor var efter vidlyftig representation med alkohol.

Utöver det handlar det om delar av annan karaktär som har åtgärdats säger Niklas Reinikainen.

– Det handlar bland annat om sponsoravtal och golfrätter. Rätterna ska förmånsbeskattas och det är ett himla jobb att ta reda på vilka som har fått biljetter till golf och sedan skattat för det.

Men Roslund menar att det är mycket kvar att visa och att rätta till.

– Det är en sak vad Roslund anser och vad som faktiskt har rättats till, säger Niklas Reinikainen.

Mer läsning

Annons