Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Infektion efter badbesök

SANDVIKEN En kvinna från västra Gästrikland kräver ersättning av kultur- och fritidsförvaltningen sedan hon blivit allvarligt sjuk efter ett besök på Parkbadet i höstas.

Annons
Kvinnan och hennes barnbarn besökte Parkbadet den 19 november i fjol. Då hade hon småsår i vänstra örat på grund av eksem. På söndagen kände hon smärta i nacken och vänstra käken, men trodde att det berodde på simträningen.

När smärtan tilltog besökte hon hälsocentralen i Hofors några dagar senare och då var lymfkörteln svullen. Två läkare undersökte kvinnan som berättade att hon haft småsår i örat och badat i Parkbadet. Läkarna såg ett tänkbart samband mellan badet och infektionen. Även en tredje läkare såg ett samband som troligt.

Någon dag senare blev det akutremiss till Gävle sjukhus. Då hade kvinnan hög feber och 100 i sänka som bekräftar en svår infektion. Efter fem dagar på sjukhuset blev kvinnan utskriven, men sjukskrevs ytterligare tio dagar.
- Sedan läste jag i GD att bakterier härjar på Parkbadet. Jag var helt ovetande om artikeln när jag påpekade för fyra läkare att jag upplevt att jag blivit sjuk efter att ha badat på Parkbadet, skriver kvinnan i ett brev till kultur- och fritidsförvaltningen.
- Vid det aktuella tillfället fanns det inga bakterier i Parkbadet, säger kultur- och fritidschef Bo Eriksson.
- Vi tar regelbundet prover som skickas för analys och proverna vid den aktuella tidpunkten var bra. Men vi ska naturligtvis utreda frågan vidare. Vi ser allvarligt på det inträffade.
Kvinnan var under december på provtagning och strax före jul kom beskedet att infektionen var en lymfkörtelkatarr som förmodligen orsakats av en bakterie i något öppet sår.
Ersättningsanspråken kommer att avgöras senare.
- Vi ska skicka ett svar till den drabbade, lovar Bo Eriksson. Men först efter vår utredning.

Jörgen Larsson
026-15 96 22
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons