Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jag tar på mig förlusten

SANDVIKEN / Fredag
Lika bra att erkänna det på en gång - jag var på Zinkensdamm i Stockholm i onsdags och såg när Hammarby spelade byxorna av SAIK. Det normalt så stolta S som finns på tröjorna förvandlades till ett frågetecken.

Annons
Här åkte jag buss med ett glatt gäng SAIK-supportrar. På vägen mellan Gävle och Uppsala visades godbitarna av de fyra guldfinalerna sedan 1997. Härliga minnen ploppade upp.
Här kom också avslöjanden om när Stefan Åsbrink lämnade SAIK för Hammarby. Mer säger jag inte, men ring Micke Darmell så får ni sanningen.
Så hittills detta bedrövliga 2004 har jag inte sett SAIK vinna. När jag inte varit på plats har det blivit vinster.
Därför kan det inte vara speciellt svårt att räkna ut att jag inte finns på Jernvallens läktare i kväll och på söndag. På fredag blir det Så ska det låta och Kommissarie Winter på TV i stället.
På söndag ska jag ladda upp med träning på Sandviksmålet eftersom kursen börjar på måndag.

Jag ska till och med försöka låta bli och fippla med TV-dosan för att titta på text-TV. Men där kanske gränsen går.
Hur dåligt var SAIK mot Hammarby? Det värsta jag sett. Hur kan etablerade storspelare göra så lite under 90 minuter. Det hade bara gått nio sekunder när Niklas Spångberg missade en dragning med mål som följd.
Troligen har de svenska elitlagen lärt sig hur SAIK ska stoppas. Med följd att SAIK blir helt paralyserat och spelar som ...... Ordet får jag inte skriva för då stäms jag av Jämställhetsombudsmannen. Det är inget fult ord och alla har sagt det.
Det enda som värmde var den destillerade dryck som jag fick i halvlek av en annan supporter.

Till råga på allt förlorade Manchester U på onsdagskvällen. En olycka kommer sällan ensam och nu lyfter jag på min, förhoppningsvis, nya turmössa och gratulerar min gamle sportchef Keb.
Arsenal har redan vunnit engelska ligan.
Dessutom har jag fått biljett till Brynäs hemmamatch mot Färjestad på tisdag. Vad det betyder har ni redan läst. Dessutom ska jag se Ockelbo spela basket i Gavlerinken nästa fredag mot Sallén. Sorry grabbar och supportrar - ibland är livet hårt.
Men det fanns ändå någon ljusglimt denna köölsvarta onsdag - måste träna till kursen...
Utdelningen på Sandviksaktien steg till 10.50 trots att vinsten bara nådde upp till 4.2 miljarder.
Så nu sitter min placeringsexpert på banken och gnuggar händerna. Den här utdelningen vill han säkert placera, men det kan han glömma. Kanske blir det en bulle till fika.
Faktum är att de aktieinköp jag gjort varit lysande. Problemet är bara att jag inte kan sälja. Men utdelningarna är sköna när de kommer.

Vika-bröd gick hem. Mailen har smattrat om råd och ideér.
Först ska jag berätta att jag faktiskt köpte ett paket Vika för 47 kronor i helgen. Hustrun stirrade ilsket, men erkände att det var underbart med kokt ägg och kaviar på.
En man erbjöd sig att köpa Vika åt mig direkt från fabriken.
En sådan tjänst är det bara att buga och tacka för. Nåja, jag ska betala för det.
Eftersom vi alla fall är inne på mat så fick vi ärtsoppa i Stockholm trots att det var onsdag. Där blev den joddlande krögaren slagen med hästlängder när det gäller osten. I Stockholm serverades millimetertjocka skivor av Västerbotten-ost. Osten hos krögarn är av okänt fabrikat.
Däremot serverades ärtsoppan på flattallrik i Stockholm. Den blev snabbt kall och dessutom var punschen byxljum i stället för 56 grader hos joddlaren.

Sedan ska jag också upplysa Riggarn att jag har skalat hustruns morgonägg den gångna veckan också. Så dä så.
Ha det bra i dag trots 13:e.
Själv ska jag till skogen och avreagera mig.

Jörgen Larsson
skriver krönikor varje fredag
026-27 75 96
jorgen.larsson@gd.se

Mer läsning

Annons