Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jonas Lundblad åter till Kungsberget

/
  • Han var tidigare VD för Kungsberget mellan 1999-2005. Nu gör Jonas Lundblad glad comeback på Kungsberget.

Jonas Lundblad har från 1 september utsetts till utvecklingschef för Kungsbergets expansion. Han ska förvandla dagens skidanläggning till en skidort.
– Det känns jättekul att komma tillbaka, säger han.

Annons

Kungsberget har haft en rekordsäsong den senaste vintern med över 180 000 besökare. Samtidigt planeras för en kraftig utbyggnad de närmaste åren. Målet är att 2014 ha sängplatser för 2 500 personer.

Jonas Lundblad var VD för Kungsberget 1999 till 2005. Under hans ledning ökade omsättningen med 300 procent.

Genom att barnen tävlar i utförsåkning har han haft möjlighet att se andra anläggningar genom åren och sett vilken potential som finns i Kungsberget.

Nu står Kungsberget inför nästa expansion då anläggningen byggs ut kraftigt. Jonas Lundblad engageras som utvecklingschef med uppgift att driva utbyggnadsplanerna beträffande sporthotell, fler stugor samt fler backar och liftar.

I dag är 33 av de 40 lägenheterna på Kungsbergets veranda sålda. Ägarna Branäs har redan genomfört expansionen i anläggningen i norra Värmland med framgång.

– Men jag ska även jobba för att vi kan erbjuda verksamheter året runt, säger han.

Han tror mycket på cykeltävlingar utför och när bygget blir klart kan Kungsberget bli en attraktiv konferensanläggning. Kungsberget har genom sitt läge de bästa förutsättningar, anser Jonas Lundblad.

Där finns närhet till befolkningstäta centra i Mellansverige och anläggningen har bra backar och bra snöförhållanden. Hittills har expansionen gått snabbt, nu finns 250 bäddar klara och om planerna går helt problemfritt ska ett hotell stå klart i slutet av 2011.

Mer läsning

Annons