Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kd kräver svar om mobbning

SANDVIKEN Vad tänker Sandviken göra för att stoppa mobbningen i skolorna?
Det undrar Daniel Didricksson, kd, i en interpellation.

Annons
Mobbning är ett ständigt återkommande tema i medierna och under de senaste åren har flera debatter hållits i kommunfullmäktige kring ämnet. Alla partier är överens om att mobbningen är avskyvärd, menar Daniel Didricksson, kd-ordförande i Sandviken.
- Ändå tycks mobbningen pågå helt obehindrad. Vi politiker måste vara skarpare i vår syn mot mobbning och ge skolledning och personal tydligare riktlinjer och mandat att ta tag i denna avskyvärda problematik, säger han.

Han menar att mobbning kan handla om allt från uppenbara saker som knuffar eller nedvärderande ord till mer svårupptäckta saker som utfrysning eller onda blickar.
Enligt Sandvikens skolplan är ansvarig nämnd årligen skyldig att redovisa antalet upptäckta och åtgärdade fall av trakasserier till kommunstyrelsen.
- Mig veterligen har det inte gjorts. Då får inte politikerna den fullständiga bilden, skriver Daniel Didricksson.
I interpellationen som är riktad till kunskapsnämndens ordförande vill han veta varför ingen redovisning sker, hur många fall av mobbning som upptäckts de senaste åren samt vad kommunen planerar att göra för att stoppa mobbningen.

Mer läsning

Annons