Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kvinna rånade 12-åring – och drog kniv i butik

(Uppdatering 18:52) En kvinna och man åtalas för att ha rånat en 12-årig flicka. Kvinnan ska också ha dragit kniv mot en man när han försökte stoppa henne från att stjäla i en butik. Sedan försökte hon sälja stöldgodset på Facebook.

Annons

En 23-årig kvinna i Sandviken är åtalad på tio punkter. Första åtalet gäller rån och misshandel av en 12-årig flicka. GD har tidigare skrivit om händelsen som ägde rum på Karlavägen i Sandviken i november.

Ett par körde med moped upp jämsides med flickan när hon cyklade längs vägen.
Kvinna slog flickan med ett knytnävslag på armen och när hon vacklade till ryckte mannen till sig hennes väska.

Paret har också åtalats för att i september ha stulit två jackor på Intersport i Valbo köpcentrum. När de åkte fast drog kvinnan kniv, hotade både en anställd och en kund och försvann med jackorna.

Händelsen har filmats av en övervakningskamera.

Åklagaren har utdrag från Facebook där kvinnan lagt ut en av jackorna till försäljning.
Paret åtalas även för att ha misshandlat och hotat en man till livet. En av dem ska hållit fast mannen medan den andra, kvinnan, slog honom med knytnävar i ansiktet.

Den 23-åriga kvinnan har hamnat i fejd med en familj i området där hon bor. Mamman i familjen har anmält att 23-åringen slagit sönder en ruta i hennes bostad och hotat henne till livet.

I förhör med polisen påstod 23-åringen att mannen i familjen hade skallat henne och huggit henne med ett svärd. Hon åtalas därför även för falsk tillvitelse.

Den sista åtalspunkten gäller hemfridsbrott hos hennes egen mamma.

Roger Wallenius

Mer läsning

Annons