Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Laddat för musikalpremiär

/
  • Repetitionerna av Kulturskolans i Sandviken musikal �Det händer nu� pågick för fullt på Folkets hus hela onsdagen. På kvällen var det genrep och i dag är det premiär. Man spelar två föreställningar i dag och två i morgon. Alla med fri entré. Foto: Gun Wigh

SANDVIKEN För första gången sätter Kulturskolan i Sandviken upp en musikal. Teatergruppen The Family har sedan i höstas jobbat med "Det händer nu", en föreställning om att bli vuxen. De 20 deltagarna har gjort allt själva, musik, koreografi, scenografi. I kväll är det premiär.

Annons
20 av Kulturskolans elever har sedan i höstas jobbat med en idé som först hette "den fula ankungen" och som handlade om att växa upp, att hitta sina egna vägar. Sedan växte idéerna fram. Huvudpersonen heter Annki efter ankungen och hon spelas av tio olika personer allt utifrån de olika situationer hon hamnar i.
- Det är faktiskt första gången vi kallar det en musikal, säger Ulrika Goude som är teaterlärare och har regisserat föreställningen.
Hon berättar att de 20 eleverna, där åtta av dem står för musiken, själva har jobbat fram handling, skrivit musik, gjort koreografi och scenografi. Den sista veckan har det varit mer än heltidsjobb.

Mer läsning

Annons