Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Luftproblemet på Bessemer är bortblåst

Elever och lärare fick svidande ögon, torra slemhinnor och huvudvärk i skolans lokaler. Men nu verkar problemet vara som bortblåst.

Annons

GD berättade i höstas om eleverna och lärarna på elprogrammet på Bessemerskolan som klagade på dålig arbetsmiljö. När de vistades i lokalerna fick de bland annat ont i ögonen och både elever och lärare behövde flera timmars återhämtning efter dagens slut. Det talades då om att det kunde handla om att luften var dålig och personal trodde att det kunde handla om fukt som satt i väggarna.

Christer Ögren på Sandvikenhus AB som är ansvarig för förvaltningen av skolan berättar att de satte in fläktar i lokalerna.

– Elever och personal säger att det känns bättre nu, men de vill ha en kontroll för att få kunskap om vad som ligger bakom problemet. Men det brann i lokalerna för ett par år sedan och det har spekulerats i om fuktskador kan ha uppstått i samband med släckningsarbetet, säger han.

Under 2010 gjordes bland annat en kontroll i lokalerna av företaget Mekk AB som arbetar med inomhusklimat.

– Jag var där förra sommaren och gjorde mätningar för att titta vad luften innehöll. Men jag fick inga utslag på något farligt, som mögel till exempel, säger Mats Mattsson som jobbar på Mekk AB.

Under hösten var även en av hans kollegor där på uppdrag av Sandvikenhus AB. Men då handlade det bara om en obligatorisk kontroll av ventilationen. Kollegan har dock inget minne av att de behövde vidta några åtgärder den gången heller.

Mer läsning

Annons