Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Murgårdsskolan får kritik

Murgårdsskolan förändrade stödet till en elev med särskilda behov med besparingskrav som skäl. Nu får skolan kritik av Skolinspektionen.

Annons

Eleven meddelades under vårterminen att den mindre undervisningsgruppen som eleven deltagit i skulle upphöra efter skolans sommaruppehåll.

Rektorn motiverade beslutet med besparingskrav till följd av kommunens ekonomiska nedskärningar samt att skolan i första hand, enligt en rapport från Skolverket, ska försöka tillgodose elevernas särskilda behov i de större klasser de tillhör.

Nu har Skolinspektionen granskat fallet och kommit fram till att Murgårdsskolan inte har undersökt elevens behov tillräckligt innan det särskilda stödet förändrades.

Av de uppgifter skolan lämnat framgår inte i vilken omfattning eleven nu får stöd, varför bedömning inte kan göras om stödet är tillräckligt.

Vidare ger myndigheten skolan kritik för att ha angett sämre ekonomisk situation som anledning till förändringen, då detta inte är ett godtagbart skäl att frångå lagar och bestämmelser.

Mer läsning

Annons