Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oförutsedda kostnader upprör

SANDVIKEN - Höj statusen på budgetarbetet i Sandviken!
Under fullmäktige i går rasade Joe Eriksson-Gladh från ny ordning över att så många oförutsedda kommunala kostnader dykt upp den sista tiden.

Annons
Det var när kommunen skulle besluta att avsätta ytterligare elva miljoner kronor till utbyggnaden av gymnasieskolan som Joe Eriksson-Gladh fick sitt utbrott.
- Alltför ofta ställs vi inför fullbordat faktum. Kostnader som borde ha kunnat förutses för länge sedan dyker upp som en total överraskning och vi har inget annat att göra än att acceptera. Budgetarbetet måste bli mer professionellt! sa han.

Riitta-Liisa Björk, m, höll med.
- Vi får en fin skola, men ökar skuldbördan för kommande generationer. Framöver måste vi tänka djupare och bredare, sa hon.
I ett yttrande ser ekonomikontoret det som besvärligt att öka upplåningen eftersom ökade kostnader för avskrivning och intern ränta slår tillbaka mot verksamheten.

Nils-Gunnar Kempe, fp, bad om en förklaring till varför priset på gymnasieutbyggnaden skenat iväg, och det fick han av kommunalrådet Peter Kärnström, s.
- Utegårdar har blivit innegårdar, marken måste justeras och höjas, det krävs mer asbestsanering än beräknat och det råder högkonjunktur inom byggsektorn vilket drivit upp priserna, sa han.
I maj revideras 2007 års kommunbudget slutgiltigt.

Maria Carlsson

Mer läsning

Annons