Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SAIK blåste Bollnäs av banan

/
  • Sambaorkestern frös, publiken frös och SAIK-liret frös inne i snålblåsten. Men vinden vände och sambaorkestern siktar på Studenternas. Foto. STEFAN ESTASSY

SANDVIKEN Det var snödrev och snålblåst på Jernvallen när SAIK skulle ta sig till bandyfinalen och trumpetklaffarna frös fast för Bosse Hedwall i sambaorkestern. Men det gick vägen ändå, och ingen hade väl räknat med något annat?

Annons
- Det är Bollnäsväder, sa Anders Jackson, medlem i supporterklubben, när han tog en korv och en kopp kaffe i pausen. Men eftersom han är en man med den rätta tron, var han rätt säker på att SAIK skulle ordna till det i alla fall.

Hundra tappra Bollnässupportrar inledde starkt på läktaren. De övriga 2 900 var redan vid matchstart inställda på seger för SAIK. Att Bollnäs kvitterade före paus och sedan drog ifrån till 3-1 spelade ingen roll.
Huvudläktaren var fullsatt, men de som hade räknat med att få lite värme från gasolvärmarna fick snabbt tänka om. De var inte igång och vinden och snön drog rakt in över publiken. Inte värmde spelet heller, för under första halvlek var det nästan bara långa bollar som gällde.
En match i matchen blev det att försöka komma in i korv- eller kaffekön i pausen, för sällan har väl så många valt att gå in och värma sig efter första halvlek.

Bollnäsklacken, heder åt den, fick nästan fnatt när deras lag tog ledningen med både 2-1 och 3-1 i andra halvlek. Att de jublade för tidigt var vi många som visste, men vi sa inget.
Vid det laget hade Bosse Hedwall fått upp temperaturen i trumpetklaffarna igen. Hela sambaorkestern blåste Bollnäs av banan och SAIK till Studenternas.

Sven-Olof Ekman
026 - 15 96 42
svenolof.ekman@gd.se

Mer läsning

Annons