Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sandviken JO-anmäls

SANDVIKEN Maria Brolin, fp, ska JO-anmäla Sandvikens kommun.
Anledningen är att hon återkommande ställt frågan om kostnader och redovisning för Sandbacka Park.

Annons
- Enda svaret jag fått av kommunalrådet Stefan Hedin var ett arrogant "Ja" på senaste fullmäktige, säger en upprörd Maria Brolin.
- Någon måste ha ljugit eftersom ingen kan redovisa alla kostnader. Visst har jag fått en sammanställning av kostnader för byggnationer, fastighetsförvärv samt driften mellan 1995 och 2004, men den redovisningen är alltför grov. Det handlar om uppgifter mellan tummen och pekfingret och det godtar inte jag.

På onsdagseftermiddagen utbröt ett e-postkrig mellan Maria Brolin och tekniske chefen Nils Nordenskiöld.
- De uppgifter som jag har tillgängliga är de som kommunstyrelsen fick ta del av i förra veckan, säger Nils Nordenskiöld som gjort sammanställningen av kostnaderna för Sandbacka Park.

- Vill Maria Brolin se alla fakturor är det bara för henne att gå till ekonomiavdelningen och leta reda på dem, säger Nordenskiöld. Vi för utgifterna på ett konto, men det finns ingen samlad ekonomisk bild.
- Allt är redovisat och finns i den bokföring som görs varje år. Redovisningen är så ärlig som det går att göra. Vi har inte undanhållit ett dugg.
Att Maria Brolin drar ärendet till JO ser hon som en självklarhet.
- Det är min plikt att göra det, säger hon argt.
- Här har jag gett kommunen så många chanser att visa alla kostnader. Jag har fått många samtal från invånare som är bekymrade av händelserna kring Sandbacka Park. Det är viktigt att invånarna ifrågasätter beslut.

Jörgen Larsson

Mer läsning

Annons