Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Spark hindrade våldtäkt

SANDVIKEN En 20-årig kvinna överfölls av en våldtäktsman i ett skogsparti på Kyrkåsen i går natt.
Mannen tryckte ned henne på marken och hann slita sönder hennes kläder innan hon lyckades sparka honom i skrevet och fly.

Annons
Den 20-åriga kvinnan var på väg hem från en krogkväll på Underbar i centrala Sandviken. Hon gick över Kyrkogatan och tog genvägen via Åsgårdsparken mot Sanderängsgatan.
I polisförhör har hon sagt att hon flera gånger såg sig över axeln, eftersom hon var medveten om att hon var ensam och att det var sent. Men ingen syntes bakom henne.
Men plötsligt kom en man och tryckte ned henne på marken.
- Han försökte våldta henne. Han rev och slet i kläderna så att de gick sönder, sägeTr jourhavande stationsbefäl vid polisen.
Kvinnan skrek och försökte ta sig loss. Till slut lyckades hon sparka mannen i skrevet. Då gav han upp och sprang från platsen.
- Vi har ett dåligt signalement. Mörka kläder och mörk jacka. Men vi ska prata mer med kvinnan, hon var uppriven vid det första förhöret, säger polisen.
Ärendet är lämnat till familjevåldsroteln som utförde en teknisk undersökning av brottsplatsen under gårdagen. Kvinnan besökte platsen tillsammans med polisens förundersökningsledare under eftermiddagen i går.

Magnus Lundquist
026-159624
magnus.lundquist@gd.se

Mer läsning

Annons