Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante W stannar ett år till

/
  • Svante W Nordh har varit kommunens högste tjänsteman i snart 22 år. Foto: Lars Wigert, arkiv

SANDVIKEN Detta skulle bli hans sista år. Men i går tackade han ja till att vara kvar till slutet av 2009.
I mer än 20 år har Svante W Nordh varit kommunens högste tjänsteman.

Annons
Kommunen har sedan en månad tillbaka en helt ny organisation. Dessutom är arbetet med att ta fram en översiktsplan och en vision för Sandviken inte färdigt. Det är några av anledningarna till att Peter Kärnström, nytillträdd kommunstyrelseordförande, frågade Svante W Nordh om han ville sitta kvar ytterligare ett år. Kommunledningen är efter ingående diskussioner enig om att det gagnar kommunen att låta Nordh stanna.
- Det viktigaste jag har kvar att göra är att se till att styrprincipen kommer på plats, säger Svante W Nordh.

Svante W Nordhs anställning skulle avlutas vid nästa årsskifte. Men Peter Kärnström skriver i ett pressmeddelande att man i dagsläget inte kan "prioritera rekryteringen av en ny kommundirektör" och att man nu får "tid att ta fram ytterliggare profilkrav på en kommande kommundirektör".
I april 1986 tillträdde Svante W Nordh sin tjänst. Han är en av de kommundirektörer i landet som suttit längst. I år är alltså det 22:a året och det blir ett 23:e. Peter Kärnström är den sjätte kommunstyrelseordföranden under Nordhs tid.
Orkar du ett extra år?
- Jag orkar ett år till. Det är nu det är som roligast. Jag får en nytändning varje gång ledningen byts ut. Det blir nya tankar och nya frågor. Nu vill jag vara med och tillvarata expansionen som pågår, med Sandviks nya kontor, Sandbacka park och arenan. I tjugo år har kommunen varit i en nedgång. Nu ska vi förvalta expansionen. Den sker inte av sig själv, säger han.

Mer läsning

Annons