Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ta en sommarfika i Husbergs hörna

/
  • Britt-Inger Magnusson vill att fler ska få uppleva den fina miljön i trädgården och startar nu en sommarservering. Foto: Ulf Granström

STORVIK
Det finns inget sommarkafé i trädgårdsmiljö Storvik. Det ska Britt-Inger Magnusson ändra på och på lördag öppnar hon i trädgården för fikasugna gäster.
- Jag har ju tidigare haft sommarkafé i Österfärnebo och vet att det är efterfrågat fina dagar, säger hon.

Annons
Redan i vintras började Britt-Inger Magnusson fundera på ett sommarkafé i trädgården intill blomsterbutiken på vad som sedan 1800-talet är känt som Husbergs hörna. Hon hade samma typ av kaférörelse i Österfärnebo, fast det började av en slump berättar hon. Det var en man som dök upp med sin familj och beställde kaffe för sig och hustrun och dricka till barnen.

Hon berättade att de inte hade någon kaférörelse, men fixade kaffe och dricka till barnen.
När mannen sedan gick påpekade att nästa gång han passerade ville han se en skylt.
- Han tyckte att trädgårdsmiljön var som gjord för en kaffepaus och det tog jag fasta på, säger Britt-Inger Magnusson.

Trädgården utanför huset i Storvik är också inbjudande och med bord och stolar under äppelträdens gröna kronor och hembakat bröd hoppas hon få besökaren att stanna upp för en rogivande kaffepaus.

I första hand blir det sommarservering under juli och augusti, men slår det väl ut så vill Britt-Inger Magnusson fortsätta även nästa sommar med kaffeservering i trädgården.

Ulf Granström

Mer läsning

Annons