Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Terror mot 19-åring

SANDVIKEN Inte mindre än 17 åtalspunkter, allt från utpressning och rån till vapeninnehav och narkotikabrott, finns i en stämningsansökan mot tre yngre Sandvikenbor. Allt har riktats mot en 19-åring från Sandviken som under en tid tvingats ha beskydd av polisen.

Annons
En 25-årig man och två yngre kvinnor, 20 och 21 år, åtalas nu misstänkta för att ha försökt pressa pengar av en 19-årig kvinna.
De misstänks också för att ha rånat henne och för att ha hotat döda henne om hon ringde polisen.
Den 21-åriga kvinnan har från i somras fram till i mitten av november försökt tvinga 19-åringen att betala en påstådd skuld. Hon ville ha mellan 5 000 och 10 000 kronor annars skulle hon dödas. Vid ett telefonsamtal framfördes hotet och kraven också till 19-åringens mamma.
Även 21-åringens ett år yngre kamrat ringde till 19-åringen och hotade henne med stryk om hon inte betalade.
Den 10 september trängde sig de två kvinnorna och den 25-årige mannen in i 19-åringens lägenhet i Sandviken. Hon fick en smäll i ansiktet så att hon började blöda. De tre hotade henne igen och rånade henne på 1 600 kronor och tog också två nycklar till lägenheten.
Innan de tre gick från lägenheten förklarade de att de skulle döda henne om hon ringde till polisen. Sedan mitten av november har 19-åringen haft beskydd av polisen.
De två kvinnorna och mannen åtalas misstänkta för hemfridsbrott, rån och övergrepp i rättssak. Den 21-åriga kvinnan misstänks för försök till utpressning och olaga hot och 20-åringen för försök till utpressning.
21-åringen åtalas också för tre fall av misstänkt narkotikabrott.
Den 25-årige mannen åtalas också misstänkt för olovligt innehav av kniv. Polisen hittade tre knivar i bilen när de stoppade honom på Industrivägen i början av oktober.
Vid ett annat tillfälle hade han en revolver på sig och då också en kniv. Han åtalas också för ett flertal fall av rattfylleri, olovlig körning, bilstöld och narkotikabrott.

Lotta Hildingson
026-159621
lotta.hildingson@gd.se

Mer läsning

Annons