Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Eleverna från Valbo kom med julklapparna

/
  • Alva Nylander och Jenny Bergström från Ludvigsbergsskolan i Valbo besökte asylboendet i Backberg för att överlämna julklappar till barnen där.
  • Julklapparna från Ludvigsbergseleverna fick läggas i ett rum i väntan på att bli utdelade på julafton.
  • Ett hundratal elever från Ludvigsbergsskolan i Valbo har haft tomteverkstad och slagit in lek- och skolsaker till barnen på asylboendet i Backberg.

Barnen på asylboendet i Backberg ska inte behöva bli utan klappar på julafton. För nu har även elever på Ludvigsbergsskolan i Valbo bidragit med ett stort lass julklappar till boendet.
– Det har varit ett otroligt engagemang och vilja att hjälpa till från eleverna. Jag tror att det är viktigt för barnen att få tänka på andra barn under juletid, säger Jenny Bergström, lärare på Ludvigsbergsskolan i Valbo.

Annons

I två dagar har ett hundratal elever på avdelningen Kosmos på Ludvigsbergsskolan i Valbo haft tomteverkstad för att slå in julklappar och ge bort till barnen på asylboendet i Backberg utanför Kungsgården. På onsdagen åkte två lärare och två elever från varje klass för att överlämna alla paketen samt få en liten tur runt på boendet och träffa några av barnen där.

– Vi har läst om det i tidningen och pratat om det i skolan. Vi har inte bara pratat om asylboende utan också om de som sitter utanför butiken och tigger. Det är jättebra att man får visa lite medmänsklighet och känna att det är andra som har det sämre än vi har, säger Jenny Bergström.

Julklapparna till de 60-tal barn som bor på asylboendet i Backberg består bland annat av leksaker som eleverna på Ludvigsbergsskolan inte vill ha längre samt lite skolsaker som skrivblock och pennor till de äldre barnen på boendet. På julafton ska sedan elevernas julklappar delas ut.

– Det var jätteroligt när man fick höra att man skulle få följa med, de andra blev lite avundsjuka. Det var jättepirrigt när man skulle gå och lägga sig kvällen innan. Det har varit roligt och spännande att få träffa de som kommer från andra länder, säger Alva.

Mer läsning