Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallhovsskolan i Sandviken är bäst i Sverige på retorik

/
  • Joel Bergström och Sitimiya Melka vann guldmikrofonen och 10 000 kronor till sin klass genom att hålla ett tal i Martin Luther King Jr:s anda.
  • Här går Vallhovsskolan vidare till semifinal i TV.
  • Sitimiya Melka tillsammans med sin lärare Jessica Jonsson.

Nu är det klart – det blir Vallhovsskolan i Sandviken kammar hem vinsten i UR:s Retorikmatchen 2015. Sitimiya Melka och Joel Bergström vinner förutom guldmikrofonen också 10 000 kronor till sin klass.

Annons

Läs mer: Vallhovsskolan tävlar mot nätmobbning – med retoriken som verktyg

I den spännande finalen som sändes i Barnkanalen möttes Blackebergsskolan i Stockholm och Vallhovsskolan i Sandviken. Uppgiften var att hålla ett visionärt tal i Martin Luther Kings anda om ämnet införandet av betyg från fjärde klass.

– Jag tycker att det är mästerligt. De är helt fantastiska, säger Jessica Jonsson, lärare vid Vallhovsskolan, om klassen. Jag tror inte att jag hade vågat ställt upp på något sådant här i deras ålder.

Sitimiya Melka representerar tillsammans med Joel Bergström årskurs sex på Vallhovsskolan i Retorikmatchen. Hon har alltid tyckt att det varit roligt att argumentera och vill bli politiker när hon blir stor. Klassen hade övat på material från UR innan och hon visste direkt att Retorikmatchen skulle vara något för henne.

– Det var nervöst med alla kameror och lampor, men också roligt att träffa så mycket nya människor, säger hon. Och nu står vi här, det känns fantastiskt.

Läs mer: Stor glädje när Vallhovsskolan gick vidare i Retorikmatchen

Här går Sandvikenskolan till final i TV

Mer läsning

Annons