Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

18-årig kvinna från Gävle lurade personer på pengar via annonser på Instagram och Blocket – åtalas för bedrägeri

En 18-årig kvinna från Gävle uppgav via annonser på Blocket och Instagram att hon hade kläder, klockor och Iphones till salu. Vid 26 olika tillfällen lurade kvinnan personer på sammanlagt drygt 19 000 kronor – och nu åtalas hon för bedrägeri och bedrägligt beteende.

Annons

Det var 3 september 2016 som bedrägerierna startade när den 18-åriga kvinnan från Gävle lurade tre kvinnor att via betalappen Swish föra över 230, 400 och 200 kronor för en jacka respektive två Ganttröjor till sitt bankkonto.

Detta skedde genom att kvinnan, ensam eller tillsammans med någon annan, i en annons på ett säljarkonto på Instagram oriktigt uppgett att hon eller de haft plaggen till salu.

Nio liknande fall inträffade samma månad och ytterligare tolv respektive två fall i december 2016 och januari 2017, där kvinnan via annonser på huvudsakligen Instagram och Blocket fortsatte att lura personer på olika summor för tröjor, jackor, skor, klockor samt två Iphones – som inte fanns att leverera.

Den totala summan för bedrägerierna uppgick till 19 135 kronor.

Kvinnan åtalas nu för sex fall av bedrägeri alternativt penningtvättsbrott och 20 fall av bedrägligt beteende alternativt penningtvättsförseelse. Hon åtalas även för två fall av snatteri i mars i år.

Bild: TT

FLER NYHETER:

Porslinet halva nöjet på Berglunds bageri: "En japan köpte en kopp för 700 kronor"

Här följer du Gävlebocken live – dygnet runt

För Plus-kunder: 21-åringen dömdes för kräftskiveskjutningen – frias i hovrätten: "Han har rätt till ersättning"

Insändare: Om inaveln är så omfattande borde man ta bort hela vargstammen och börja om på nytt

För Plus-kunder: Trots cityvärdar i Sandviken – David, 9, misshandlad och förnedrad: "Vi måste ha poliser som syns på stan"

Plus: Så kan du läsa plus-märkta artiklar på gd.se

Mer läsning

Annons