Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Anita fyller 75 år – fortsätter att klippa Forsbackabornas hår efter över 50 år i branschen: "Det här är mitt liv"

Artikel 3 av 7
Tulpanbuketten 2017
Visa alla artiklar

I 52 år har Anita Lifh fixat Forsbackabornas frisyrer. Nu fyller hon snart 75 år, men hon har inga planer på att lägga saxen på hyllan.

Annons

TV: Här överraskas Anita Lifh med en bukett tulpaner: "Vad hittar ni på nu?"

I salongen sitter en kund med färg i håret. På väggen hänger ett gesällbrev och på hyllan under speglarna står en burk med pepparkakor.

Sedan 1965 har Anita Lifh drivit frisörsalongen Forsbacka hårvård.

– Jag tycker att det är roligt. Jag behöver inte gå med i PRO för att få veta vad som händer., säger hon och skrattar. Man vet allt om alla här.

I början bodde Anita Lifh och hennes familj i lägenheten bredvid salongen, med en dörr i mellan. Hon berättar att hennes barn kom in och lekte i salongen när det var små.

– Barnen har aldrig behövt sakna mig, dom har haft det bra så.

I 52 år har Anita Lifh skött Forsbackabornas hår. Nu får hon en tulpanbukett av sin dotter för att hon alltid ställer upp.

Anita berättar att när hon började som frisör var det populärt att permanenta håret, något som allt färre gör idag, då det är mest färgning som gäller idag. Och efter att hon har fått tänka ett tag så tror hon att en klippning kostade ungefär sju kronor när hon började som frisör, för 52 år sedan.

– Jag har tyvärr inte så gamla prislistor kvar.

Idag har Anita mest stamkunder, även om någon ny då och då hittar till hennes salong.

I slutet av veckan fyller Anita Lifh 75 år. En dag hon tänker fira genom att troligen unna sig något.

– Jag kanske kommer stå här som vanligt, men jag har inte bokat in några kunder än. Jag funderar på att gå på spa i Högbo, det kanske skulle vara skönt ändå.

Men att gå i pension, funderar du något på det?

– Jag har inga planer på att sluta. Det här är mitt liv, det är det roligaste jag vet.

Nu får du en bukett tulpaner av din dotter för att du kämpar på och fortsätter med ditt yrke, och för att du alltid ställer upp. Blev du överraskad?

– Jag tänkte vad har hon ställt till med, och inte visste jag någonting heller. Jag ställer nog upp ganska mycket, på barn och barnbarn. Jag är nog född sån, säger Anita Lifh.

Alla artiklar i
Tulpanbuketten 2017