Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brand i industrilokal i Bomhus – boende i området uppmanas att stänga fönster och dörrar

En industrilokal i Bomhus har fattat eld under onsdagsmorgonen och kommer få stora skador enligt räddningstjänsten. Boende i området har uppmanats att stänga fönster och dörrar och släckningsarbetet kommer pågå fram till kvällen.

Annons

TV: Räddningsledaren Hans Nornholm om insatsen

Larmet om branden i en mekanisk verkstad på Odenvägen i Bomhus kom in klockan 9 på onsdagsmorgonen.

Branden ska ha startat med rökutveckling från fläktsystemet innan det spridit sig vidare till vindsvåningen och taket till byggnaden ska ha brunnit igen och rasat.

Det initiala fokuset var att säkerställa så att branden inte skulle sprida sig till några närliggande byggnader och en intilliggande fastighet utrymdes av säkerhetsskäl.

Samtliga personer i industrilokalen hade blivit utrymda ur lokalen när räddningstjänsten anlände till platsen och ingen person ska ha blivit skadad.

Det brann ordentligt i byggnaden och boende i området har uppmanats att stänga fönster, dörrar och ventilation för att undvika rökskador.

Totalt är det tre styrkor på plats och räddningstjänsten arbetade vid 11-tiden fortsatt med att begränsa branden till startbyggnaden.

Det ska inte ha funnits några gasflaskor i byggnaden och räddningstjänsten beräknar att det kommer vara kvar på brandplatsen till kvällen.

Mer läsning