Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Buda hem signerade lagtröjor från Brynäs IF och Gefle IF – pengarna går till Klappakuten

Artikel 4 av 17
Klappakuten 2017
Visa alla artiklar

Fram till måndagen den 18 december kan du buda på signerade lagtröjor från Brynäs IF och Gefle IF till förmån för initiativet Klappakuten, som hjälper familjer som annars inte skulle ha möjlighet att fira jul.

Annons

I samarbete med Klappakuten har du chansen att buda hem två signerade lagtröjor från Brynäs IF och Gefle IF, till förmån för familjer som inte har råd med alla inköp som julfirandet innebär.

Pengarna vi får in från auktionen går till matkassar som hjälporganisationen Basket Brigade delar ut till behövande inför julen.

Allt du behöver veta om Klappakuten

Brynäs IF:s verksamhet En bra start har tidigare samlat in julklappar till behövande, men i år bidrar de även med en lagtröja signerad av hela herrlaget till Klappakuten.

– Det är en bra möjlighet att använda vår publik och supportrar så att barn och ungdomar kan få en riktig julafton. En bra start på julen helt enkelt. Nu när vi kan göra det här tillsammans känner vi en ännu större möjlighet att få in mer, säger Alexander Bäcklin, aktivitetsansvarig för En bra start.

– Som vanligt blir man starkare när det är fler som bidrar, säger Kristian Nervik Nilsen, aktivitetsansvarig för En bra start.

Kristian Nervik, Caroline Markström och Alexander Bäcklin från Brynäs IF:s verksamhet

Vilken summa tror ni att tröjan landar på?

– Vi hoppas att någon snäll själ kan lägga lite extra på den, som ser det som en bra grej utöver värdet . Vi förväntar oss att den går för minst 10 000. Att det är någon som verkligen trycker till, säger Kristian.

Även Gefle IF vill visa framfötterna och bidra till ett gott samhälle, med en signerad lagtröja som går att buda hem till förmån för Klappakuten.

– Som idrottsklubb är man en del av samhället och vi vet att idrotten i sig är av stor nytta. Kan vi bidra som goda förebilder och hjälpa familjer som inte har det så enkelt känns det självklart för oss att ställa upp, säger Pär Lagerström, klubbdirektör för Gefle IF.

Vad tror att tröjan går för?

– Det vågar jag inte spekulera i, men jag har stora förhoppningar. Jag vet att det finns många GIF:are som är villiga att bidra. Jag håller tummarna för att det sticker iväg, säger han.

Pär Lagerström, klubbdirektör för Gefle IF.

Så budar du på auktionerna

Lägg bud på signerad Brynäs-tröja: SMS:a till 72072 med texten BUDETT (mellanslag) och summan. Exempel: BUDETT 800.

Lägg bud på signerad Gefle IF-tröja: SMS:a till 72072 med texten BUDTVÅ (mellanslag) och summan. Exempel: BUDTVÅ 800.

Auktionen pågår fram tills slutet av vår livesändning som vi har på måndag.

SÅ KAN DU OCKSÅ HJÄLPA

Se vår livesändning på måndagskvällen

Flera företag skänker en krona per tittare. Följ sändningen på gd.se eller arbetarbladet.se den 18 december kl 18.00–20.00.

Skänk en julklapp

Vi slår in ditt paket på övervåningen på Flanör i Gävle den 18 december kl 11.00–20.00.

Skänk en slant

Skänk 50, 100, 200 eller 300 kronor. SMS:a till 72072 med texten GTKLAPP och summan du vill skänka (OBS! utan mellanslag). Exempel: GTKLAPP200

Läs även: Wiiks Rör i Storvik skänker klappar för 50 000 kronor till Klappakuten: "Det känns himla varmt i hjärtat"

Alla artiklar i
Klappakuten 2017
Annons