Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter sambons bortgång har Maria alltid funnits där för Annika: "Det betyder jättemycket"

Artikel 2 av 7
Tulpanbuketten 2017
Visa alla artiklar

Att förlora en nära anhörig kan göra det svårt att få vardagspusslet att gå ihop. Men Maria Lindqvist har alltid funnits där för Annika Forsström sedan hennes sambo gick bort. Därför får hon GD:s tulpanbukett.

Annons

TV: Se det känslosamma ögonblicket när Annika Forsström överlämnar GD:s tulpanbukett till Maria Lindqvist: "Jag blir jätterörd!"

När Annika Forsström läste om GD:s tulpanbukett visste hon direkt vem hon ville nominera. Hon och Maria Lindqvist har bara känt varandra i tre års tid, via barnen som tränar fotboll och innebandy tillsammans. Men sedan Annika Forsströms sambo, tillika barnens pappa, gick bort för ett par år sedan, har Maria Lindqvist alltid funnits där för Annika.

– Mest genom att skjutsa min son till träningar, men också på andra vis, genom att bara finnas. Ibland räcker det, säger Annika Forsström som själv saknar körkort och har svårt att få vardagspusslet att gå ihop som ensamstående flerbarnsförälder i Bomhus.

I motiveringen skriver hon att Maria Lindqvist är värd en tulpanbukett eftersom hon alltid ställer upp, utan att Annika Forsström behöver ta egergi genom att fråga.

"Hon förtjänar verkligen att uppmärksammas".

När GD följer med hem till Maria Lindqvist i Bomhus och överlämnar blombuketten blir hon rejält överraskad.

– Jag blir jätterörd! För mig känns det mer självklart att jag finns där med det jag kan. Annika är en jättego människa på alla sätt och vis och helt underbar att ha på sin sida. Vi har hittat varandra, säger hon.

Alla artiklar i
Tulpanbuketten 2017