Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lilla Sätraskolan är Sveriges näst mest hållbara skola

Under fredagen tilldelades Lilla Sätraskolan i Gävle ett hederspris som Sveriges näst bästa Grön Flagg-skola i år och är den första skolan i kommunen som blivit certifierad.

Annons

Under förmiddagen besökte Utbildningsnämndens ordförande Evelyn Klöverstedt (L) och Gästrike Återvinnares ordförande Tomas Engelmark (L) Lilla Sätraskolan i Gävle för att dela ut hedersdiplomet.

Läs mer: Lilla Sätra kan bli årets Grön Flagg-skola

Skolan är den första grundskolan som certifierats med Grön Flagg i Gävle och en av de fem skolor i landet som blev nominerade. Anledningen till att skolan nominerades och premierades är för att deras uppmärksammade arbete med elevernas medborgarförslag om fler papperskorgar i Sätra, som utfördes i samarbete med Gästrike Återvinnare.

Läs mer: Elevens medborgarförslag blev verklighet: Specialdesignade soptunnor i Sätra centrum invigda

Håll Sverige Rent och Gävle kommun har som mål att alla skolor och förskolor i kommunen ska få utmärkelsen och att 50 procent ska vara klara senast år 2020, skriver de i ett pressmeddelande.

Här är juryns motivering:

"Lilla Sätraskolan tilldelas Grön flaggs hederspris för sitt fantastiska arbete mot nedskräpning i kommunen. I sann Håll Sverige Rent-anda har Lilla Sätraskolans elever ordnat fler papperskorgar till Sätra centrum och även använt tillfället att sprida kunskap om skräp. Eleverna har visat prov på idérikedom och handlingskraft och använt sig av demokratiska processer vilket är grundpelarna inom Grön Flagg."

Evelyn Klöverstedt (L) under ceremonin på Lilla Sätraskolan. Fotograf: Sofia Lord, Miljöstrateg på Gävle kommun.
Skolans cirka 230 elever går i årskurs 3 till 5. Fotograf: Sofia Lord, Miljöstrateg på Gävle kommun.

Mer läsning

Annons