Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Raimo Pärssinen närvarade när riksdagen debatterade Metoo: "Det är en maktfråga"

Riksdagen debatterade Metoo-rörelsen under måndagen – utan att särskilt många var på plats. Raimo Pärssinen (S), riksdagsledamot från Gävle, var en av fåtalet män som deltog.

Annons

Metoo-rörelsen har de senaste veckorna resulterat i tusentals berättelser från kvinnor om sexuella trakasserier och övergrepp.

När riksdagen diskuterade Metoo-rörelsen under måndagen närvarade endast 18 av 349 ledamöter, inklusive jämställdhetsminister Åsa Regnér (S), skriver Dagens Nyheter. Av de som deltog var tre män – en av dem Raimo Pärssinen (S), riksdagsledamot från Gävle.

– Jämställdhet är ett så otroligt viktigt område och hela Metoo-rörelsen skjuter fram värderingarna hoppas jag, säger Pärssinen till DN.

Han vill inte rikta någon kritik mot de ledamöter som inte deltog i debatten. Enligt Pärssinen kan det ha att göra med att debatten spikades sent och att många ofta fortfarande är kvar hemma i sina valkretsar just på måndagar. Männens deltagande i debatten anser han dock vara viktigt.

– Det här får vi inte tappa nu, det är ju en maktfråga. Det här kommer att leva vidare och många män kommer säkert att kliva fram, säger Raimo Pärssinen till DN.

Raimo Pärssinen.

Mer läsning

Annons