Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Rån, fylla och raketer i trapphus – så var nyårsnatten i Gästrikland och Norduppland

Trots högt tryck beskriver polisen nyårsnatten som ovanligt lugn i Gästrikland och Norduppland. I en sammanfattning av natten skriver de om följande händelser på sin sajt:

Annons

Strax före halv elva sköt ungdomar raketer mot ett hus på Brynäs i Gävle. Strax efter tolvslaget greps också fem fulla personer på Rådhustorget. Strax före ett kastade ungdomar smällare mot balkonger i Andersberg i Gävle.

Vid tio över ett bröt sig fyra personer in i en container i Barrsätra i Sandviken. Containern har varit försäljningsplats för fyrverkerier, men vid inbrottet fanns bara tomma kartonger kvar i den.

Vid kvart i två blev två män överfallna bakifrån av två andra män på Norra Skeppsbron i Gävle. I samband med detta blir en av männen bestulen på sin mobiltelefon. Polisen rubricerar händelsen som rån, försök till rån och misshandel.

Vid halv tre kastade ungdomar smällare och sköt raketer i ett trapphus på Norra Köpmangatan i Gävle.

Även i Uppsala län beskrivs nyårsnatten som lugn. I motsvarande sammanfattning av natten där nämns inga händelser från Tierp eller Älvkarleby.

LÄS MER: Nattens nyheter: Så var nyårsafton i Gästrikland

I andra delar av landet har det varit en mer besvärlig nyårsnatt. I Umeå misshandlades två personer grovt vid universitetssjukhuset, rapporterar VK.se. I Skåne rapporterar man om flera raketincidenter, bland annat har raketer skjutits mot ett tåg på stationen i Oxie i Malmö, rapporterar TT. I Skara skingrade polisen ett storbråk vid busstationen med upp till 40 personer inblandade strax före klockan 23. Enligt uppgifter i lokala medier blev en polis slagen och en annan polis blev biten i handen.

I Hovsjö, Södertälje, skadades en person när en nödraket sköts in i en lägenhet.

– Nödraketen åkte rakt genom fönstret. De brinner med en väldig hetta så det var tur att ingen blev allvarligt skadad. En person i lägenheten fick brännskador, säger Örjan Österberg, stationsbefäl på Södertäljepolisen till Länstidningen.

I Grums skedde ett knivbråk där tre personer skadades, en ska ha blivit huggen i magen och bedöms som svårt skadad.

Mer läsning

Annons