Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nu ska Sandviken få en större biograf

Biografen Roxy/Star, Sandvikens Bingo och kommunen samarbetar för att stärka mötesplatserna i centrum. Nu flyttar Roxy/Star dit biografen Grand låg tidigare.

Annons

För flera år sedan kontaktades Sandvikens kommun av Björn Wallgren, ägaren till biografen Roxy/Star, med önskemål om att hyra en lokal som kunde göra bion mer attraktiv i Sandviken.

Nu har det beslutats att Roxy/Star ska flyttas till lokalen där Sandvikens Bingo håller till, där den anrika biografen Grand låg tidigare.

Roxy/Star investerar i lokalen med ny teknik och komfort för cirka 5 miljoner kronor.

– Den här satsningen är en förutsättning för att bion ska bli kvar i Sandviken, säger Björn Wallgren, ägaren av Roxy/Star i ett pressmeddelande.

Björn Wallgren, ägare av biografen Roxy/Star.

Sandvikens Bingo flyttar istället till Hyttgatan 19 i september, där butiken M Women låg innan den stängdes när ägaren gick i pension.

– Bingon får med bättre lokaler ett större konkurrensmedel mot alla typer av spelsajter som finns idag där det personliga mötet som vi står för är skillnaden, säger Magnus Holst ordförande i Sandvikens Bingo i ett pressmeddelande.

I den nya biografen kan de erbjuda 5-6 meter takhöjd, 11 meter duk, 3 salonger och förbättrad tillgänglighet, menar Björn Wallgren.

Kommunen kommer även behöva göra en del upprustningar och underhålla byggnaden med tak, värme, vatten, avlopp, ventilation och fasad som beräknas kosta omkring 15 miljoner kronor.

Planen är att biografen öppnar dörrarna för besökare till våren.

Upprustningen av biografen är den del av kommunens satsning ”Vision 2025”, där de tog hjälp av medborgarna och över 1 600 idéer lämnades in.

– Som en av många fastighetsägare i centrum fortsätter vi vårt arbete för ett attraktivt centrum. Det här betyder också att vi fortsätter förverkliga några av alla önskemål från medborgarna, säger Erika Ågren, teknisk chef i Sandvikens Kommun i ett pressmeddelande.

Mer läsning

Annons